Copy
Paul Nijgh Penning nieuwsbrief
Bekijk e-mail in uw browser

Drie penninghouders in 2017

Het bestuur heeft, na ‘ampel beraad’ zoals dat heet, besloten op 25 januari a.s. de Paul Nijgh-Penning uit te reiken aan:

Khalid Chennouf
de drijvende kracht en grote inspirator achter de Thai Boksschool ‘Oude Westen’ waar jongeren uit de wijk kunnen trainen en een sportief thuis vinden;
Hans Kombrink
“geen woorden, maar daden!’ Deze creatieve geest en gedreven bestuurder is de stille kracht achter o. a. Theater Walhalla en Lantaren Venster. Een waar ambassadeur voor Rotterdam";
Gerrit Roukens
Gerrit Roukens is de grote en tegelijk bescheiden man achter het succes van de Educatieve Tuin in het dit jaar 100 jaar bestaande Vreewijk. De groene parel aan De Enk op Zuid is al jaren voor enorm veel kinderen een methode om de natuur te leren kennen en waarderen".
De uitnodiging voor de uitreiking verzenden wij medio december. 

Paul Nijgh op Vlaggenparade Rotterdam.

Op dinsdag 10 januari a.s. om 16.00 uur worden de banieren voor de Paul Nijgh-penning in gebruik genomen op de Vlaggenparade Rotterdam. Het is dan precies 60 jaar geleden dat het toenmalige bestuur van de stichting Paul Nijgh-penning voor het eerst bijeen kwam. Een gedenkwaardig moment waarbij we op een bijzondere manier stil willen staan.

foto: Dennis Wisse
Bij dit Vlaghijsmoment op de Boompjes worden met name de penninghouders uit de voorbije jaren en oud-bestuurders uitgenodigd aanwezig te zijn. Maar andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Verzamelpunt: Brasserie Water, onder Hotel Inntel aan de Leuvehaven 80, hoek Maasboulevard. Na het in top hijsen van de 35ste Paul Nijgh-banier is er een receptie in Brasserie Water. Deze ontvangst wordt aangeboden door de Vlaggenparade Rotterdam.
(RSVP: info@paulnijgh-penning.nl)

Samenwerking met mediabedrijf ‘Open Rotterdam’.

Wij zijn in gesprek met de lokale TV-zender ‘Open Rotterdam’ om in januari een uitzending te maken over de Paul Nijgh-penning. Daarin zullen de drie laureaten (indirect) in beeld worden gebracht. Ook zal er e.e.a. over de ontstaansgeschiedenis 60 jaar geleden én de actualiteit van de penning nu uit de doeken worden gedaan. In een volgende nieuwsbrief zullen we de exacte uitzenddatum en tijd melden.

Een woord van onze sponsors…

In de afgelopen decennia is de uitreiking van de Paul Nijgh-penning  mogelijk gemaakt door een aantal van de welbekende Rotterdamse Fondsen, zoals de Erasmusstichting en de stichting Volkskracht. Zonder hun vaste bijdrage en steun aan onze stichting was het onmogelijk geweest iedere twee jaar weer drie Rotterdammers in het onbaatzuchtige zonnetje te zetten.
In 2017, het jaar van het 60-jarige bestaan, hebben wij een extra bijdrage gekregen voor bovengenoemde bijzondere activiteiten, te weten het hijsen van 35 banieren in de Paul Nijgh-penning-huisstijl en de documentaire via Open Rotterdam TV. Wij zijn de G.Ph. Verhagen-Stichting hiervoor zeer erkentelijk.

Bezoek onze website: www.paulnijgh-penning.nl

Copyright © 2016 Paul Nijgh Penning, All rights reserved.

Paul Nijgh Penning
Rochussenstraat 67a
Rotterdam, 3015 ED
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u veranderen hoe u deze e-mails ontvangt?
update uw instellingen of afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp