Copy
Synesa Solutions uutiskirje 2/2016
 
Jos et näe viestiä oikein, voit lukea sen selaimessa.

Synesa kehittymässä aiempaa asiakaslähtöisemmäksi


Synesa osallistui toukokuun lopussa Terveydenhuollon Atk-päiville Lahdessa. Atk-päivien aikana esille nousi vahvasti sote-alan toiminnan kehittämisen muutos aiemmasta toimintalähtöisestä asiakaslähtöiseen. Suuntana on, että toimintaa ja toimintaympäristöjä kehitetään ennen kaikkea asiakkaan näkökulmasta parhaalla tavalla, jolloin keskiöön nousee hoidon laadun parantamisen näkökulma ja asiakkaan hoitopolun sujuvuus.

Me Synesalla pyrimme omalta osaltamme vastaamaan asiakaslähtöisen toiminnan kehittämisen haasteeseen.
 
Tulevaisuudessa visionamme on tarjota ReMaster-työkalumme avulla entistä paremmin mahdollisuus asiakkaan näkökulman tarkasteluun. Tavoitteenamme on, että tulevaisuudessa ReMasteriin voi asettaa optimaalisen hoitopolun esimerkiksi hoitosuositusten pohjalta. Tällöin ReMasterin rakentamasta nykytilan kuvauksesta saisi tiedon, kuinka suuri osa kulkee suositeltua polkua. Samalla kuvauksesta pystyisi näkemään aidosti kehittämiskohteet: missä kohdissa ja miten asiakasohjautuvuutta on parannettava, jotta asiakas saa parhaan lopputuloksen ja hoitosuositus toteutuu.

Synesalla uudet toimitilat


Synesa muutti uusiin toimitiloihin huhtikuussa. Löydät meidät nyt Jyväskylän Start Up -Leipomon alakerrasta (Nisulankatu 78, 40720 Jyväskylä).

Lämpimästi tervetuloa tapaamaan meitä niin nykyiset kuin uudetkin asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme!

Asiakastarina: Lapin liiton Lapin Sote-Savotta -hanke


Synesa Solutions teki keväällä 2016 vuodeosastoselvityksen Lapin liiton Lapin Sote-Savotta -hankkeelle. Hanke tilasi selvityksen vaihtoehtoisista tavoista organisoida terveyskeskusten vuodeosastotoiminta sekä kuntoutus Länsi-Pohjassa viiden kunnan alueella. Tavoitteena oli luoda nykyiselle toiminnalle vaihtoehtoisia toimintamalleja, joilla voitaisiin organisoida palvelutarpeet niin, että vuodeosastojaksojen ja makuutuksien tarve vähenee.
 
Hankkeen alussa ReMasterilla luotiin nykytilan kuvaus Länsi-Pohjan vuodeosastotoiminnasta. Pohjatietona käytettiin kahden vuoden ajalta kerättyjä taustatietoja. ReMasterilla rakennettu visuaalinen kuvaus toimi puolestaan taustamateriaalina työpajoissa, joissa osallistujat pääsivät keskustelemaan ja ideoimaan, miten nykyistä toimintaa voitaisiin muuttaa. Työpajoissa pystyttiin keskustelemaan erityisesti alueellisista näkökulmista.

Työpajojen pohjalta syntyi kahdeksan vaihtoehtoista toimintamallia. Nämä toimintamallit Synesa analysoi ja vertaili simuloinnin avulla.
 
Simuloinnin tuloksena havaittiin, että suurin positiivinen vaikutus saataisiin aikaan vuodeosastotoiminnan siirtämisellä kotiympäristöön. Kotiympäristössä tapahtuva hoito toisi hyötyjä sekä asiakkaan että kustannusten näkökulmasta, joskin vuodeosastotoiminnasta säästyneet resurssit tulisi osittain siirtää ennaltaehkäisevälle puolelle. Pitkällä aikavälillä tämä muutos toisi kuitenkin todella huomattavat säästöt, kun pitkiltä vuodeosastojaksoilta vältyttäisiin. Lisäksi hyötyjä toisi erityisesti vaativampaa hoitoa ja kuntoutusta tarvitseville vahva alueellinen kuntoutusyksikkö, jossa saatavilla olisi myös lääketieteellinen osaaminen.
 
Katso tallenne hankkeen julkistamistilaisuudesta

Synesa kirkasti kasvun suunnan KasvuOpenissa

Synesa oli yksi yrityksistä, jotka valittiin mukaan KasvuOpenin Tulevaisuuden sairaala — Kasvupolulle.

Kevään aikana Synesa osallistui muun muassa kahteen kiitoratapäivään, joissa kasvun asiantuntijat, eli niin kutsutut myllärit, hyvässä hengessä kyseenalaistivat Synesan konseptin ja samalla auttavat tunnistamaan kasvun ja innovaatioiden mahdollisuuksia.

Kun Synesa haki mukaan, tavoitteenamme oli kirkastaa kasvun suunta.
- Tavoitteemme toteutui. KasvuOpenissa ja messuilla on kirkastunut, että toimintaa kannattaa lähteä viemään potilaslähtöisyyttä kohti, Kaisa Hänninen kuvaa.
KasvuOpenin aikana Synesa sai vahvasti viestin, että tällä hetkellä tarjoamillemme palveluille on tarve. Ensimmäiset vastaavat prosessimaisen kuvauksen mahdollistavat palvelut ovat tulossa järjestelmiin vasta noin viiden vuoden kuluttua, ja senkin jälkeen ReMaster on helpommin integroitavissa ja käytettävissä, koska se ei ole niin massiivinen.

Tulevaisuuden sairaala — Kasvupolku® etsi suomalaisia innovaatioita ja palveluntarjoajia kehittämään suomalaisia sairaalaekosysteemejä. Kasvupolulle haki 32 yritystä, joista 15 pääsi mukaan. Kasvupolun finaali järjestettiin Jyväskylässä 7.6.2016.
 
Lue lisää Tulevaisuuden Sairaala — Kasvupolusta

Tulossa syksyllä: Terveys ja talous -päivät


Synesa osallistuu Terveys ja talous -päiville Kuopiossa 15.-16.9.2016. Meillä ei ole messuilla varsinaista messupistettä, mutta olemme tavattavissa päivien yhteydessä.

Ota meihin yhteyttä etukäteen tai tartu hihasta messujen aikana,
mikäli haluat jutella kanssamme.
Copyright © 2016 Synesa Solutions, All rights reserved.

Ota yhteyttä: COO Kaisa Hänninen, kaisa.hanninen@synesa.com, +358 40 825 6760

Lue lisää palveluistamme www.synesa.com.
Vastaamme myös mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin!

Synesan uutiskirje ilmestyy kolme kertaa vuodessa.
Jos haluat poistua listalta, voit tehdä sen täällä.

Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Välitä uutiskirje ystävälle