Copy
Nieuwsbrief mei 2019
Bekijk deze nieuwsbrief online

Beste leden,

De volgende tuindag komt alweer in zicht. Deze vindt plaats op zaterdag 11 mei, aanvang 9.30 u.

Deze dag staat in het teken van het opruimen van overmatige ongewenste begroeiing op het tuincomplex voor de start van het nieuwe seizoen. De afgelopen weken is er eerst veel zon geweest en daarna een vergelijkbare hoeveelheid regen. Deze combinatie en volgorde zorgt ervoor dat je de planten dezer dagen bijna kunt zien groeien. Dit levert veel mooie wilde planten en bloemen in de tuin op maar leidt inmiddels ook tot overvloed op plekken waar we dit liever niet zien zoals op de paden. Het zorgt ook op sommige plaatsen voor ondermijning van vaste beplanting zoals in de fruittuin en in de borders.

Kortom er zal veel met de handden in de klei gewerkt gaan worden om overmatige groei te verwijderen. Neem dus je handschoenen mee want de brandnetel is ook dit jaar weer zeer gemotiveerd om in onze tuin nummer 1 te worden in de wedloop van vermenigvuldiging, op de hielen gevolgd door het niet te onderschatten kleefkruit en de hardnekkige Japanse duizendknoop.

Naast deze werkzaamheden zijn er ook nog enkele opknap en afmaak klussen, zoals het verder uitzetten van de klimplanten langs het hek, het planten van de laatste aangeschafte beplanting voor de borders, het verven van het verenigingsgebouw, palen slaan voor versteviging van de houtwallen, houtsnippers uitstrooien enzovoort. Kortom we hopen ook dit keer weer op een goede opkomst en u zult zich zeker niet vervelen

Aanvullend bericht van het beheer:
Het zal de meesten van u niet ontgaan zijn dat er de afgelopen weken flink gewerkt is aan een aantal klussen op de tuin. Deze zijn inmiddels zo goed als afgerond op nog wat afwerking na.

Ons verenigingsgebouw heeft een nieuwe vloer, op West is het terras voor het gezamenlijk zitje eindelijk weer terug en op Midden is de basis gelegd voor het opbouwen van een kweekkas.

Dit betekent ook dat hierdoor weer nieuwe klussen ontstaan die we in de loop van het jaar zullen aanpakken, zoals het plaatsen van een werkbare keuken voor cateringdoeleinden, het timmeren van een overkapping over het terras van west en het opbouwen van de kweekkas. Deze werkzaamheden worden in de vrije uurtjes gedaan en zullen dan ook met enig geduld tegemoet gezien dienen te worden.

Bij de meeste klussen probeert het beheer zoveel mogelijk ook bestaande materialen te hergebruiken. Deze worden op verschillende plaatsen op het terrein opgeslagen. We krijgen regelmatig vragen over deze op het terrein opgeslagen tegels, bakstenen en andere materialen.

Deze materialen liggen tijdelijk opgeslagen om op termijn gebruikt te worden voor gestelde doelen en zijn dan ook niet bestemt voor gebruik op de moestuinen. De tegels en bakstenen zijn bewaard met als doel deze te hergebruiken voor de bestrating van het gebied waar de kas wordt geplaatst en het stuk terras bij West. Inmiddels heeft het bedrijf deze verwerkt bij de bestratingsklus. Deze bakstenen zijn in mindering gebracht op de kosten voor de uitbestede werkzaamheden.

In de periode dat de tegels opgeslagen waren zijn enkele van de tegels in gebruik genomen door tuinders. We willen er bij deze op wijzen dat de tegels die op de tuinen liggen en hierdoor niet verwerkt zijn bij de bestratingsklus bij opzegging van de tuin door uzelf afgevoerd dienen te worden
van het complex aangezien hier voor de vereniging kosten aan verbonden zijn. Maandelijks wordt er een volle container met individueel afval van het terrein verwijderd.

We willen als beheer ook nogmaals een verzoek doen aan de tuinders op Midden en Nieuw midden de materialen die tegen of aan het hek hangen te verwijderen. Zoals in de vorige nieuwsbrieven vermeld zijn we begonnen met het terugplaatsen van de begroeiing tegen het hekwerk langs het fietspad.

Hiervoor is het noodzakelijk dat het hekwerk vrij blijft, naast het feit dat het hekwerk beschadigd raakt op termijn als er spullen tegen geplaatst worden. We merken hierbij nog op dat de strook van een meter langs het hek, oorspronkelijk gemeentegrond was. Met de afspraak dat de tuinders deze strook zelf zouden onderhouden is dit extra stukje grond boven op de 35 m2 ter beschikking gesteld. We vragen dan ook dit stukje grond volgens de gestelde onderhoudsplicht te gebruiken waaronder het vrijhouden van het hekwerk. U bent overigens vrij om zelf een vaste klimmer langs de binnenzijde van het hek te plaatsen om het verdichten van de begroeiing tegen het hekwerk te bespoedigen.

Planten verdwenen
Dan nog tot slot. Het beheer heeft een grote hoeveelheid planten en struiken aangeschaft om de kale plekken in de border langs het Gordelpad weer op te vullen met hierbij veel bloeiers om de bijenpopulatie te ondersteunen. Op de vorige tuindag zijn veel planten in de grond gezet maar een aantal zijn nog in de kratten en daar omheen blijven staan om op een ander moment geplant te worden. Dat de planten daar al een tijdje staan kan de indruk hebben gewekt dat deze individueel mee te nemen waren en is door een enkeling dan ook als zodanig opgevat. We missen hierdoor een aantal planten die hun bestemming in de tuin nu mislopen. We willen dan ook vragen om meegenomen planten alstublieft weer terug te zetten, in of bij de kratten zodat ze alsnog op de bestemde plekken geplant kunnen worden.

Tot slot,
We hopen dat de werkzaamheden van de afgelopen weken op termijn een verbetering van de kwaliteit en beleving van onze tuinvereniging voor u tot gevolg zal hebben en dat het harde werk op de tuintjes u weer veel vers groen op het bord gaat opleveren de komende tijd.

Groeten van beheer en bestuur

Tuindag zaterdag 11 mei

De derde Tuindag van 2019 komt er weer aan, en wel op zaterdag 11 mei. Op de tuindagen wordt er gemeenschappelijk onderhoud gedaan aan het complex. De tuindagen starten om 9.30 uur, de koffie/thee pauze is om 11.00 uur en rond 12.45 uur ronden we af, waarna we met elkaar een broodje met soep of ander gerecht (afhankelijk van het seizoen en zelfgemaakt door de catering-groep) eten.

Ieder lid van de tuinvereniging dient 3 maal per jaar aan een tuindag deel te nemen. Ieder lid krijgt een eigen tuindagen kaart. Deze kaart laat je na afloop van deelname aan een tuindag aftekenen door een beheer lid en bewaar je zelf. Je aftekenkaart is het bewijs van deelname aan de tuindagen. Bewaar hem dan ook goed en neem hem mee bij iedere tuindag waar je aan deelneemt voor aftekenen. 

Doe op de tuindag stevig schoeisel aan, en neem handschoenen mee aub.
Tot zaterdag!
We hebben een Grelinette aangeschaft ! Maakt de grond los en is minder zwaar dan spitten met een spade. Hij staat tegen het tuinhuis en ieder lid kan m gebruiken, na gebruik graag daar weer terug plaatsen.
Gordelwegtuinen facebook
Gordelwegtuinen facebook
Website Gordelwegtuinen
Website Gordelwegtuinen
Copyright © *2017* *Gordelwegtuinen* Alle rechten voorbehouden.

Ons mailadres is:
gordelwegtuinen@gmail.com

Wil je je gegevens aanpassen?
Hier kan je ze aanpassen of je uitschrijven van de mailinglist

Email Marketing Powered by Mailchimp