Copy
Nieuwsbrief juni 2019
Bekijk deze nieuwsbrief online

De vierde Tuindag van 2019 komt er weer aan, en wel op zondag 30 juni.

Op de tuindagen wordt er gemeenschappelijk onderhoud gedaan aan het complex. De tuindagen starten om 9.30 uur, de koffie/thee pauze is om 11.00 uur en rond 12.45 uur ronden we af, waarna we met elkaar een broodje met soep of ander gerecht (afhankelijk van het seizoen en zelfgemaakt door de catering-groep) eten.

We zullen deze tuindag voornamelijk werken aan het verwijderen van onkruid en explosief groeiend groen. Daarnaast zullen de looppaden worden vrijgemaakt van overgroeiende planten uit de moestuintjes. De paden zijn oorspronkelijk 1 meter breed om goed beloopbaar te zijn met een kruiwagen. Indien je overgroeiende planten hebt en liever niet wilt dat deze op de tuindag gesnoeid worden vragen we je dit zelf vooraf te doen. 

Vorige tuindag zijn we begonnen met schilderen van het tuinhuis: komende tuindag willen we verder gaan waar we gebleven zijn!

Ieder lid van de tuinvereniging dient 3 maal per jaar aan een tuindag deel te nemen. Ieder lid krijgt een eigen tuindagen kaart. Deze kaart laat je na afloop van deelname aan een tuindag aftekenen door een beheer lid en bewaar je zelf. Je aftekenkaart is het bewijs van deelname aan de tuindagen. Bewaar hem dan ook goed en neem hem mee bij iedere tuindag waar je aan deelneemt voor aftekenen. 

Doe op de tuindag stevig schoeisel aan, en neem handschoenen mee! Ook extra snoeischaren zijn geen overbodige luxe.

Tot zondag 30 juni!

Berichten uit de beheergroep

1) De beheergroep zal binnenkort het bijenlint op West (aan de fietspad-zijde) maaien en opnieuw inzaaien, opdat onkruid minder kans krijgt en de bloemen des te meer. Heb je daar nog spullen staan? Haal ze dan svp even weg!

2) We willen binnenkort graag de keuken opnieuw installeren. Hiervoor zijn we op zoek naar leden die handig zijn! Draai je je hand niet om voor het uitbreken van een muurtje en het bouwen van een keuken, dan zijn wij op zoek naar jou! Mail ons: 
gordelwegtuinen@gmail.com 
KOFFIE IN DE TUIN

Op zaterdag 13 en 27 juli schenkt Julie om 11h00 een kopje koffie of thee, met een koekje. Voor de gezelligheid. Als je er bent, kom even langs bij het tuinhuis!
De beheergroep en de compostgroep zijn nog steeds op zoek naar extra leden!

De beheergroep vergadert 6x per jaar, voorafgaand aan de tuindagen, om deze voor te bereiden. Daarnaast organiseren we ongeveer 4x per jaar een extra tuindag, bijvoorbeeld om te snoeien, nieuwe begroeiing te planten of vogelhuisjes op te hangen. De beheergroep bestaat nu uit Job, Koen, Julie, Brian en Karin. Het zou fijn zijn als er zich nog een paar mensen aansluiten! 

Voor leden die niet in het weekend kunnen deelnemen aan de tuindagen, maar die wel graag iets voor de vereniging willen doen is de compostgroep een alternatief. De compostgroep beheert de compostbakken volgens een jaarschema en bestaat uit Nadia, Mia, Maurice, Frans en Eelke. De compostgroep zou heel blij worden van een paar nieuwe leden!
Gordelwegtuinen facebook
Gordelwegtuinen facebook
Website Gordelwegtuinen
Website Gordelwegtuinen
Copyright © *2017* *Gordelwegtuinen* Alle rechten voorbehouden.

Ons mailadres is:
gordelwegtuinen@gmail.com

Wil je je gegevens aanpassen?
Hier kan je ze aanpassen of je uitschrijven van de mailinglist

Email Marketing Powered by Mailchimp