Copy
Nieuwsbrief oktober 2019
Bekijk deze nieuwsbrief online

Beste leden,

In deze nieuwsbrief kun je lezen over:

 • Tuindag zondag 13 oktober
 • Tuin winterklaar maak tips (op een natuurlijke manier)
 • Terugblik Oogstfeest
 • Kort nieuws (oa. Workshop Composteren, extra tuindag december)

Groeten van beheer en bestuur

Tuindag zondag 13 oktober


De volgende Tuindag komt er weer aan, en wel op zondag 13 oktober.

Op de tuindagen wordt er gemeenschappelijk onderhoud gedaan aan het complex. De tuindagen starten om 9.30 uur, de koffie/thee pauze is om 11.00 uur en rond 12.45 uur ronden we af, waarna we met elkaar een broodje met soep of ander gerecht (afhankelijk van het seizoen en zelfgemaakt door de catering-groep) eten.

We zullen veel onkruid en wild groeiend groen gaan verwijderen, onder andere in de fruittuin en de vijvertuin, en bij het bijenlint op West. We gaan ook hier en daar wilgen snoeien en er moeten tuintafels in elkaar gezet worden. Ook moeten de dakgoten worden gecheckt op vuil. Verder wordt er weer geschilderd aan het Tuinhuis. Dus schilders verenigt u! En neem kleren mee die vies mogen worden.

Ieder lid van de tuinvereniging dient 3 maal per jaar aan een tuindag deel te nemen. Ieder lid krijgt een eigen tuindagen kaart. Deze kaart laat je na afloop van deelname aan een tuindag aftekenen door een beheer lid en bewaar je zelf. Je aftekenkaart is het bewijs van deelname aan de tuindagen. Bewaar hem dan ook goed en neem hem mee bij iedere tuindag waar je aan deelneemt voor aftekenen.

Doe op de tuindag stevig schoeisel aan, en neem handschoenen mee aub!

De tuin winterklaar maken, naar voorbeeld van de natuur!


De beheergroep sprak onlangs over het 'winterklaar maken' van de tuinen. Dit kan op vele manieren, kwamen we achter. We hebben een artikel gevonden waarin het voorbeeld wordt gevolgd van de natuur. Dit houdt oa in niet spitten en organisch materiaal als herfstbladeren op je moestuinbedden leggen (mulchen). De Belg Frank Anrijs legt het allemaal haarfijn in dit artikel >> lees verder

Terugblik Oogstfeest

Op deze regenachtige oktobermiddag lijkt de zomer alweer even geleden. In de tuin liggen de pompoenen nog te wachten om geoogst te worden en de boerenkool groeit nog even door, maar voor veel gewassen is het seizoen helaas toch echt voorbij.

Alweer een maand geleden vierden we met elkaar een heel geslaagd oogstfeest! Verschillende soorten hartige taart, gevulde broodjes, worteltaart, pannenkoekjes, salade, pruimensap en van nog veel meer lekkers was er meegenomen door jullie. Wat was het een gezellige middag en dankzij Raymond ook meer geleerd over onze bijen. Met ongeveer 25 mede-moestuinierders genoten we van een heerlijk zonnetje, het lekkere eten en de gezelligheid! Volgend jaar weer?

Groetjes, Julie en Kim

Kort Nieuws

 • Op maandagavond 18 november organiseren we een Workshop Composteren, gegeven door Linder van den Heerik. Meer info volgt tzt in een apart berichtje.
   
 • Er komt een extra Tuindag op 14 december; op deze dag gaan we tuinen ruimen. Wie nog een Tuindag gemist heeft dit jaar kan hier gebruik van maken. Graag van te voren aanmelden via gordelwegtuinen@gmail.com , de deadline is 12 december!
   
 • Het toilet op West werkt weer!
Gordelwegtuinen facebook
Gordelwegtuinen facebook
Website Gordelwegtuinen
Website Gordelwegtuinen
Copyright © *2019* *Gordelwegtuinen* Alle rechten voorbehouden.

Ons mailadres is:
gordelwegtuinen@gmail.com

Wil je je gegevens aanpassen?
Hier kan je ze aanpassen of je uitschrijven van de mailinglist

Email Marketing Powered by Mailchimp