Copy
Een warme winter met het JeugdOrkest Nederland!
View this email in your browser
Unica ondersteunt aanstormend muzikaal talent

Technisch dienstverlener Unica is de komende 3 jaar onze hoofdsponsor! Unica draagt graag haar steentje bij aan het ontwikkelen van de jonge talentvolle musici in het JON. Het orkest heeft belangrijke eigenschappen die ook van toepassing op Unica zijn: samenwerking, de top willen bereiken, klanten blij maken en het stimuleren van talent. Net als het JON vindt het bedrijf het stimuleren van talent en ambitie belangrijk. De technisch dienstverlener investeert zelf ook nadrukkelijk in jonge aanstormende talenten en heeft een uitgebreid traineeprogramma opgezet. Trainees bij Unica zijn niet alleen maar technische geschoold zoals men zou verwachten van een technisch bedrijf. Ook ambitieuze talenten in andere vakgebieden zoals ICT, marketing & sales en procesmanagement beginnen hun carrière bij Unica. 

Unica
Unica is met 14 vestigingen, 10 gespecialiseerde bedrijven, 3 regionale projectenbedrijven en circa 2.000 medewerkers de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van Nederland. Unica ontzorgt haar opdrachtgevers met duurzame, technologische oplossingen voor veiligheid, comfort & gezondheid, communicatie en energie & duurzaamheid. Wij zijn ontzettend blij om Unica onze nieuwe hoofdsponsor te mogen noemen!
Monique de Vries (voorzitter JON-bestuur), John Quist (CEO Unica) en Katja Neurink (zakelijk leider JON) ondertekenen het sponsorcontract.
Nieuwe pauken voor het JON

Sinds november is het definitief, het JON is de trotse eigenaar van vijf Majestic pauken!
Met heel veel dank aan Stichting Vrienden van het JON, Van der Glas Muziekinstrumenten, Majestic, het Madurodam Steunfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en natuurlijk alle sponsors van onze crowdfundingcampagne!

Tijdens het repetitieweekend hebben onze slagwerkers ze al kunnen inspelen, en ze waren zeer enthousiast over de kwaliteit van de paukenset.

Portret 2: Helma van den Brink

In een serie portretten stellen we de komende tijd oud-JONners voor. Hoe hebben ze hun tijd bij het JON ervaren en waar zijn ze daarna terechtgekomen?

Welk lid van het JeugdOrkest Nederland droomt er niet van, als hij het podium van Het Concertgebouw oploopt? Stel je voor dat ik hier ooit elke dag mag spelen, als lid van het Concertgebouworkest. Bij vijf JONners kwam deze droom uit, zij spelen op dit moment in het KCO. Fagottist Helma van den Brink is een van hen.

Ik spreek Helma in de pauze tussen twee repetities in. Eigenlijk schamen we ons beiden een beetje. Drie dagen geleden schreef een aantal leden van het Jeugdorkest Nederland 2016 geschiedenis door met het Concertgebouworkest mee te spelen. Ik zat niet in de zaal en Helma niet op het podium. Een deadline (voor mij) en een nieuw huis (voor Helma) waren de schuldigen. “Ik vraag mij nog steeds af hoe dit heeft kunnen gebeuren,” verzucht ze. “Een collega wilde die week heel graag spelen en is toen ingedeeld. Ik keek in mijn agenda en dacht: Fijn, heb ik alle tijd om te verhuizen. Stom achteraf.”Als er iemand een groot hart voor het JON heeft is Helma het wel, blijkt al snel. Ze was orkestlid van 1996 tot en met 2001. Helma is er niet alleen muzikaal maar ook sociaal gegroeid. “Het JON was zo ongeveer het eerste dat ik zonder mijn tweelingzus Loortje deed. Ik kon me dus niet meer achter haar verschuilen of samen sterk zijn. Ik moest voor het eerst in mijn eentje contacten leggen.” Dat vond Helma nog spannender dan de eerste noten.

De rest van het verhaal leest u hier
Tekst: Pieter-Bas van Wiechen

Winterproject 2016-2017

Het winterproject staat weer voor de deur! Jurjen Hempel, solist Mischa van Tijn en alle orkestleden zullen vanaf 26 december repeteren in Akoesticum. Daarna geven ze in december en januari een aantal concerten. 

Programma:
Gershwin - An American in Paris
Beethoven - Pianoconcert no. 3, op. 37, in Cmin.
Prokofiev - Symfonie nr. 7, op. 131, in Cmin.

Concerten:
29 december 2016 - Akoesticum Ede (try-out)
29 december 2016 - Muziekcentrum Enschede
30 december 2016 - Geertekerk Utrecht
6 januari 2017 - Cunerakerk in Rhenen 
7 januari 2017 - Oosterpoort Groningen (besloten)
Klik hier om Vriend van het JON te worden!
Copyright © 2016 Jeugdorkest Nederland, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp