Copy
Unngå overophetning og andre sommer-råd - Nyt om dyr til og fra utlandet - Nytt fra klinikken.
View this email in your browser
Åpningstider i sommer
Vi har åpent hele sommeren kl. 8-16, men har ikke kveldsåpent mellom 16.00.-18.00. (f.o.m. uke 26 t.o.m. uke 34). Dette slik at våre ansatte også skal få tatt en velfortjent sommerferie 😎
 
Hunder i bil
Med sommer og varmt vær kommer desverre også historiene om overopphetede hunder i bil. Eiere som har glemt hunden i bilen i solsteiken, som bare skulle i butikken en liten tur og så skjedde noe uforutsett eller som av ren uvitenhet og tankeløshet lot hunden være igjen i bilen i varmen.. Det trenger ikke være sol for at hunden skal bli overopphetet; det kan like gjerne skje på en varm og overskyet dag med lukkede dører eller kun en liten åpning på vinduet. Hunden kan som kjent ikke svette og kvitter seg med varme ved å pese. Dette fører til veldig høy luftfuktighet som igjen gjør at varmetoleransen reduseres! I tillegg har mange hunder tykk pels og tåler også derfor varmen dårlig! Resultatet kan bli fatalt. Hunden kan dø akutt som følge av for høy kroppstemperatur og hjerneødem, den kan bli kraftig dehydrert og bl.a. utvikle nyresvikt, ubalanse i saltbalansen, diaré, oppkast etc. 
Akuttbehandlingen er forsiktig nedkjøling, intravenøs væskebehandling og evt. Annen støttebehandling. Det er viktig at hunden kommer raskt til veterinær, men  nedkjøling med bløte håndklær kan starte hjemme. 
Forebyggingen er innlysende; unngå å sette igjen hund i bilen på varme dager. Dersom du må; sett bilen i skyggen og la hunden ligge i bur med bakluken på vidt gap! Og ser du en hund som åpenbart plages innelåst i bil i varmen, så har du loven på din side hvis du knuser ruten for å redde hunden, dersom det ikke er mulig å få tak i eier innen rimelig tid! 
Les flere sommer-råd
Online timebestilling er ikke lenger mulig
Vi vil informere om at det ikke lenger vil være mulig å bestille time online. Årsaken et at vi opplever at det er en tjeneste som er lite brukt. Samtidig ønsker  vi stort sett alltid å snakke med eier for å høre hvor akutt tilstanden er og derved kunne gi bedre hjelp.
Strengere regler for innførsel av dyr fra utlandet! 
Med import av kjæledyr fra utlandet øker risikoen for innførsel av alvorlige smittsomme sykdommer som vi til nå har vært forskånet for i Norge. Det gjelder bl.a. Hjerteorm, lungeorm, leptospirose, leischmaniose og rabies for å nevne noen. Flere av disse er zoonoser; dvs. At de kan smitte og gi sykdom hos mennesker. Dette er årsaken til at regelverket nå er innskjerpet i forhold til innførsel av kjæledyr. Dette er også viktig å huske på dersom du skal ta med deg dyret ditt på ferie! Det enkleste og tryggeste er sannsynligvis å finne en god kennel eller dyrepasser som kan ta vare på  dyret ditt mens du er bortreist! Ta kontakt med Mattilsynet for nærmere informasjon! 
Vi søker flere bloddonorer! 
Blod redder liv og vi på Vetsentrum trenger stadig bloddonorer! Det er snakk om friske hunder i alderen 2 til 7 år med kroppsvekt over 30 kg. I tillegg må vi sjekke at de har egnet blodtype før de kan godkjennes! Bloddonorer honoreres med gratis vaksine og helsesjekk årlig samt heder og ære😊 Ta kontakt for mer info hvis du har en potensiell firbent helt i heimen! 

Troja er en av våre faste bloddonorer. På bildet er Troja litt trøtt og ser nok fram til å komme hjem og slappe av litt sammen med matmor.

Vi på Vetsentrum er stolte av vår stabile bemanning, men vi må jo bidra litt til å holde folketallet oppe!  Ann-Cathrin Rosenberg og Kristin Mengshoel er ute i svangerskapspermisjon, men de flinke veterinærene Helene Sofie Marvik, Karianne Moen og Elisabet Breivik gjør en flott jobb som vikarer! I tillegg har vi Guro Pettersen, veterinærstudent, som skal være sommervikar som assistent hos oss! 
Vi på Vetsentrum vil ønske alle to- og firbente
en frisk og god sommer!
Copyright © 2018 *Vetsentrum*, All rights reserved.

Vores mailadresse er:
*info@vetsentrum.no*
 


This email was sent to <<E-postadresse>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vetsentrum · Engomsvingen 1 · Ingeberg, Innlandet 2323 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp